torsdag 11 februari 2010

Ljuva pasteller

Jag tycker om den här lite dova färgskalan också, känns sådär lite gammeldags romantiskt. Här har jag använt både glänsande och antikfärgade gulddetaljer. Pärlorna är av jade, glas och fossil.
Guld brukar alltid vara lite mer svårsålt, men jag tycker det är fint och egentligen lättare att klä i om man är lite vinterblek. :)

5 kommentarer:

 1. ohh vilka ljuvliga färger, fansastiska smycken du gör!!! du hade hittat en bild på min mosters orangeri och blev inpirerad av, skulle vara sååå kul att se hur det blev!
  må så gott, varmkram lotten

  SvaraRadera
 2. Åh Karin det här har du verkligen lyckats med! Jag är superduperförtjust i de här dova nyanserna men hittar aldrig några pärlor i den färgskalan.
  Det känns lite som "mormors gamla smycken", gammaldags romantiskt precis som du säger!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack gulliga ni!
  Lotten, jag ska berätta för dig när jag gjort det smycket. Jag utgår ibland från bilder när jag gär mina smycken, ibland blir jag även inspirerad när jag ser något vackert tyg eller en sjal tex.

  Jag har förresten en systerdotter som heter Lotten :)

  Marie Louise, jag tycker de här dova färgskalorna är lättast att hitta bland stenpärlorna.De här benvita fossilpärlorna är från smyckestillbehör, de finns i flera nyanser. Jag har både röda, lila och turkosa:) Jadepärlorna beställde jag från USA och de rosa vaxade glaspärlorna är från grodanshop.

  SvaraRadera
 4. Håller med. Mycket sparsamt och läckert med de dova färgerna. Och varför är guldfärgat mer svårsålt egentligen??

  SvaraRadera
 5. Hej igen!
  Jag gillar dom där gröna pärlorna bäst förstås! USA?hm...
  rosa pärlor har jag ju ganska mycket av olika nyanser men det behövs påfyllning igen. Ska kolla efter fossiler, det har jag aldrig köpt. Men jag har ju förstås observerat att du ofta har dem i dina smycken.
  Guld är ju fortfarande svårsålt, det är inte tillräckligt inne ännu helt enkelt, men det kommer nog snart...
  Nu drar vi till Dalarna på sportlov... som tur är har min mamma internet så jag kan kolla läget varje dag som vanligt!
  Kram M-L

  SvaraRadera